Ön itt tartózkodik : HU  / Electool  / Sajtószoba  / Aukció mobiltarifákra

Aukció mobiltarifákra

Az üzleti előfizetők megnyeréséért - különösen a számhordozhatóság bevezetése óta - mind erősebb a verseny a mobilszolgáltatók között. Ebben a vetélkedésben készül szerepet vállalni az Electool beszerzési tanácsadó cég - jelentette be a napokban Szabó Ákos ügyvezető igazgató. A 2003 közepén alapított vállalkozás professzionális versenyeztetéssel akarja elérni a legkedvezőbb ajánlatot a GSM társaságoktól. Koncepciójuk arra alapszik, hogy az üzleti ügyfelek és a mobilszolgáltató ártárgyalása aszimmetrikus információkra alapul, s a különböző társaságok bonyolult tarifakonstrukciói között nem könnyen igazodnak el a cégek. Nehéz az ajánlatok összehasonlítása, és nehezen találják meg az árcsökkentési lehetőségeket. Az Electool nem csupán a tendereztetés bonyolítását vállalja, hanem egy online aukció keretében módon ad arra, hogy ügyfelei részt vehessenek egy egyidejű licittárgyaláson számítógépeik képernyője előtt. A cég május 1-je óta - mintegy 300 SIM-kártya esetében - átlagosan 25 százalékos tarifacsökkentést ért el ügyfeleinek.

Az Electool szolgáltatásai

A cég szolgáltatásait három "vezérszó" köré szervezi: find, get & keep, vagyis az ügyfél költségcsökkentési lehetőségeinek megtalálása, elérése és megtartása. Szolgáltatásai a következők: quick view; portfólióelemzés; teljes vállalati kiadáselemzés; beszerzés; outtasking; online aukció; e-sourcing; outsourcing; utókövetés és megtakarítás-ellenőrzés; e-procurement; szerződésmenedzsment