Ön itt tartózkodik : HU  / Electool  / Sajtószoba  / Aukciós mobilválasztás

Aukciós mobilválasztás

Akár felére is csökkenthetik mobiltelefon-költségeiket azok a vállalkozások, amelyek online aukció révén választják ki szolgáltatójukat - közölte Szabó Ákos, az Electool Kft. ügyvezető igazgatója. A 2003-ban alakult, beszerzéstámogatásra szakosodott cég a számhordozhatóság megvalósulásával a mobiltelefonáláshoz kapcsolódó online beszerzési aukciókkal bővítette portfólióját. A telefonszám megtartásával zajló szolgáltatóváltás május elseje óta lehetséges a mobilcégek előfizetői számára is. Ez lehetőséget teremt az üzleti előfizetők számára, hogy újragondolják mobilszolgáltatásuk minőségi és árszínvonalát, és új ajánlatokat kérjenek a szolgáltatóktól, ebben közreműködnek a beszerzést támogató cégek. Az Electool négy online aukciót bonyolított le a számhordozhatóság bevezetése óta mobiltelefon-szolgáltatásokkal kapcsolatban, amelyeken a megbízók 20 és 50 százalék közötti költségcsökkentést értek el. A társaság beszerzéstámogatási szolgáltatása az ötvennél több mobiltelefont fenntartó cégek számára éri meg igazán - mondta el Szabó Ákos. A cég csak a sikeres beszerzések után számol fel sikerdíjat, melynek mértéke az első egy évben elért megtakarítás 50 százaléka lehet - tette hozzá az ügyvezető igazgató.

A magyar magánszemélyek tulajdonában lévő, internetes beszerzés támogatási szolgáltatást kínáló vállalatnál 2004-ben 50 millió forintos árbevétellel számolnak. Az Electool regionális jelenlétre törekszik, ennek megfelelően a közelmúltban alapították meg romániai társcégüket. A tervek szerint a jövőben Csehországban, Szlovákiában, Horvátországban és Bulgáriában is létrehoznak majd Electool-társaságokat, illetve -fiókokat.

Az online aukció interneten keresztül lebonyolított valós idejű versenytárgyalás a szervező és a résztvevők között. Egyidejűleg több beszállító versenyez árajánlataival, így a vevő számára a lehető legkedvezőbb konstrukció alakítható ki. Magyarországon az internetes aukciók forgalma 2004-ben ötvenszázalékos növekedés mellett elérheti a 100 milliárd forintot.