Ön itt tartózkodik : HU  / Electool  / Sajtószoba  / Húsz-ötven százalékkal olcsóbb lehet a mobilozás

Húsz-ötven százalékkal olcsóbb lehet a mobilozás

Húsz-ötven százalékos költségcsökkentést is elérhetnek azok az ügyfelek, amelyek az Electool Kft. online aukcióján keresnek maguknak új mobil szolgáltatót - mondta Szabó Ákos, a társaság ügyvezető igazgatója mai sajtótájékoztatóján.

Hozzátette: akkor is jelentős költségcsökkentést tudnak elérni a mobil előfizetők, ha nem váltanak szolgáltatót, mivel a gyakorlat azt mutatja, hogy a meglévő GSM-szolgáltatója is jelentősen mérsékli a tarifákat az elektronikus árverés során.

A tavaly alakult társaság hat hete foglalkozik mobil on line aukciók szervezésével. Ennek magyarázatául Szabó Ákos elmondta, hogy a május 1-jével megvalósult számhordozás tovább generálta a versenyt a szolgáltatók között.

Úgy vélte, hogy az online aukciók nagyon közel hozzák egymáshoz a szolgáltatók árait. Az árverések során a GSM-társaságok nem látják a konkurens szolgáltatók árait, csupán azt tapasztalhatják, hogy az adott időpillanatban a versenyben melyikük hányadik helyen áll.

Az ügyvezető igazgató az online aukciókat azért tartja előnyösebbnek a hagyományos ártárgyalásokkal szemben, mert miközben a céges ügyfeleknek is nagyon nehéz a különböző szolgáltatók tarifáit összehasonlítani, az elektronikus téren valódi verseny alakul ki a társaságok között.

Az amerikai tapasztalatok azt mutatják, hogy várhatóan az üzleti ügyfelek 20-25 százaléka él majd az on line aukció lehetőségével a következő egy évben.

Az Electool az on line árverésekért az ott elért első éves megtakarítás 30-50 százalékát kéri sikerdíjként, de alkalmaz vegyes konstrukciót is, amikor az árverésen részt vevő szolgáltatást vásárló cégeknek fix-, illetve sikerdíjat kell fizetniük. A társaság csak akkor kér díjat, ha sikeresen zárul az árverés.