Ön itt tartózkodik : HU  / Electool  / Sajtószoba  / Nyílt forráskódú e-Beszerzés HVG

Nyílt forráskódú eBeszerzési rendszert vezetnek be Magyarországon

Kategória: Újságcikkek
Szerző: HVG
Az alapváltozat ingyenes

A napokban kezdik el bevezetni a magyar piacra a nyílt forráskódon alapuló eBeszerzési rendszert, az amerikai fejlesztésű ProcurementTool-t, amellyel akár 59 százalékos költségmegtakarítás érhető el a beszerzési folyamat során.

Szabó Ákos az Electool Hungary Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a megoldás nem igényel külön installációt, teljes mértékben az interneten fut, de igény esetén integrálható vállalatirányítási és közbeszerzési intézmények rendszereivel.

A rendszer alapverziója díjtalanul letölthető, de már ez a változat is rendkívül széles funkcionalitással bír, és nagyon könnyen kezelhető. Az Enterprise verzióért azonban fizetni kell.

Az ügyvezető közölte, a legtöbb vállalat a beszerzés stratégiai részében megszerzett megtakarításoknak csak 70-80 százalékát realizálja. A rendelésekkel kapcsolatos tranzakciók költsége nemzetközi és hazai viszonylatban is 70 és 130 euró között mozog tételenként. A rendszer használatával akár 59 százalékos költség-, és 84 százalékos idő megtakarítás érhető el az igényléstől a rendelésig tartó folyamatban.