Ön itt tartózkodik : HU  / Electool  / Sajtószoba  / Online mobil előfizetői aukciók költségcsökkentéssel

Online mobil előfizetői aukciók költségcsökkentéssel

Húsz-ötven százalékos költségcsökkentést is elérhetnek azok az ügyfelek, amelyek az Electool Kft. online aukcióján keresnek maguknak új mobil szolgáltatót - mondta Szabó Ákos, a társaság ügyvezető igazgatója csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. Hozzátette: akkor is jelentős költségcsökkentést tudnak elérni a mobil előfizetők, ha nem váltanak szolgáltatót, mivel a gyakorlat azt mutatja, hogy a meglévő GSM-szolgáltatója is jelentősen mérsékli a tarifákat az elektronikus árverés során.

Az ügyvezető igazgató elmondta: eddig négy aukciót bonyolítottak le, s ezek az árverések bizonyítják, hogy a mobil szolgáltatók jelentős áldozatokra hajlandók a meglévő ügyfelek megtartása, illetve új ügyfelek szerzése érdekében. A 2003-ban alakult társaság hat hete foglalkozik mobil on line aukciók szervezésével. Ennek magyarázatául Szabó Ákos elmondta, hogy a május 1-jével megvalósult számhordozás tovább generálta a versenyt a szolgáltatók között. Úgy vélte, hogy az online aukciók nagyon közel hozzák egymáshoz a szolgáltatók árait.

Az árverések során a GSM-társaságok nem látják a konkurens szolgáltatók árait, csupán azt tapasztalhatják, hogy az adott időpillanatban a versenyben melyikük hányadik helyen áll. Az ügyvezető igazgató az online aukciókat azért tartja előnyösebbnek a hagyományos ártárgyalásokkal szemben, mert miközben a céges ügyfeleknek is nagyon nehéz a különböző szolgáltatók tarifáit összehasonlítani, az elektronikus téren valódi verseny alakul ki a társaságok között.

Szabó Ákos amerikai tapasztalatokra hivatkozva elmondta, hogy várhatóan az üzleti ügyfelek 20-25 százaléka él majd az on line aukció lehetőségével a következő egy évben. Az Electool az on line árverésekért az ott elért első éves megtakarítás 50 százalékát kéri sikerdíjként, de alkalmaz vegyes konstrukciót is, amikor az árverésen részt vevő szolgáltatást vásárló cégeknek fix-, illetve sikerdíjat kell fizetniük.

A társaság csak akkor kér díjat, ha sikeresen zárul az árverés. Szabó Ákos elmondta, hogy azoknak a cégeknek érdemes ezeket az árveréseket kezdeményezniük, amelyek legalább ötven SIM-kártyát használnak. A magyar magántulajdonban lévő Electool az árverések szervezése mellett tanácsadással és technológiai szolgáltatással is foglalkozik.

Kérdésekre válaszolva az ügyvezető elmondta, hogy az idén 50 millió forint árbevételt akarnak elérni a különböző szolgáltatásokból, illetve nyereséget is terveznek. A társaság a környező országokban is meg kíván jelenni, így például Romániában, ottani képviselők segítségével már megkezdte tevékenységét.