Elektronikus aláírás a HelloSign programban

Az Electool csoport (Electool Hungary Kft. és Electool Beszerzési Szolgáltató Kft.) az együttműködés kapcsán létrejött és kölcsönösen elfogadott dokumentumok aláírási folyamatát és hitelesítését a HelloSign elektronikus aláírást biztosító programban kezeli.

Tisztelt PARTNERünk!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy Társaságaink 2020.04.02-től az együttműködés kapcsán létrejött és kölcsönösen elfogadott dokumentumok (szerződések, teljesítésigazolások, megrendelések, titoktartási nyilatkozatok és egyéb iratok) aláírási folyamatát és hitelesítését a HelloSign (továbbiakban Szolgáltató) elektronikus aláírást biztosító programban kezeli. 

A Szolgáltató megfelel az Európai Unió eIDAS-ben (EU No. 910/2014), az Egyesült Államok 2000. évi Elektronikus Aláírás a Globális és Nemzeti Kereskedelemről szóló törvényben (ESIGN), valamint az Egységes Elektronikus Tranzakciókról szóló törvényben (UETA) előírt elektronikus aláírásokra és átvitelre vonatkozó követelményeknek, így az e-aláírások gyorsak, egyszerűek és jogilag kötelező érvényűek

A Szolgáltató jogi nyilatkozata az alábbi linken érhető el: https://www.hellosign.com/legal

Szerződési feltételek: https://www.hellosign.com/terms

 

Hogyan írhatja alá a dokumentumot a HelloSign rendszerben? 

  1. Az aláírásra váró dokuementumról e-mail értesítést kap, melynek feladója az Electool csoport nevében: 
    Jancsó Anett <noreply@mail.hellosign.com

  2. Az e-mailben kapott linkre kattintva egészítheti ki a dokumentumot a kért adatokkal.

  3. Aláírását – amelyek a megoldás szempontjából egyenértékűek - többféle módon megadhatja, válassza ki az Önnek leginkább megfelelőt!

  4. Amennyiben korábban nem volt az Electool Csoporttal szerződéses kapcsolata, a Partner részéről az aláíró pontos adata (név, email cím) és egy erre létrehozott szöveges mezőben kérjuk adja meg az aláíró nevét és beosztását.

 

Mi történik az aláírást követően?

  1. Amennyiben az összes szükséges mezőt kitöltötte, kattintson a jobb felső sarokban levő 'Continue' azaz ’Folytatás’ elnevezésű gombra. A felületen az alábbi üzenetet fogja látni: You have completed all requiered fields. Please click 'Continue'(Ön az összes kötelező mezőt kitöltötte, kérem kattintson a „Folytatásra”).

  2. Az Ön által aláírt és már nem módosítható, végleges dokumentumról e-mail üzenetet fog kapni.

  3. Amint az összes szükséges aláíró személy elektronikus aláírása megérkezik, a rendszer értesítést küld minden érintett email-címére az aláírók listájával, és a végleges, az audit adatokkal is hitelesített dokumentum elérhetőségével. Az aláírásról az Electool munkatársa is értesítés kap és amennyiben szükséges, hamarosan jelentkezni fog az esetleges további teendőkkel kapcsolatban.

  4. A levelet mindig csak az arra feljogosított személyek kapják az egyedi kódjukkal, ezért kérjük ne továbbítsa senkinek az Önnek szóló e-mailt!

 

Kérhetem-e a HelloSign rendszerben történő aláírás mellett a hagyományos papír alapú aláírást?

Az Electool elektronikus aláírási eljárását alkalmazza a szerződéses jogviszonnyal kapcsolatos dokumentuok aláírásához és az abban feltüntetett ilyen elektronikus aláírását magára nézve kötelező erejűnek ismeri el.  

Az Electool kéri, hogy az ily módon kiküldött, a HelloSign szolgáltatásban elektronikusan aláírt dokumentumot mindkét fél fogadja el magára nézve kötelező erejűnek. 

Amennyiben ez valamilyen oknál fogva nem fogadható el az Önök számára, kérjük vegyék fel a kapcsolatot munkatársunkkal.

TOP