Stratégiai beszerzés

A stratégiai beszerzés sokszor speciális tudást igényel, mely nem feltétlen van meg vállalaton belül.
Ezért érdemes profi tanácsadót megbízni.

Stratégiai beszerzés

Ügyfeleink legtöbbször akkor veszik igénybe ezt a szolgáltatást, amikor házon belül épp nem áll rendelkezésükre erőforrás vagy bizonyos termékek/szolgáltatások beszerzése speciális szakértelmet követel meg.

Szakértőink széleskörű tapasztalattal rendelkeznek a sourcing stratégiák területén, legyen szó akár egy teljes beszerzési projekt lebonyolításáról vagy csupán tárgyalásról. Ennek a szaktudásnak köszönhetően folyamatosan kapunk megbízásokat beszerzési projektek támogatására multinacionális társaságoktól és hazai nagyvállalatoktól, melyeket magas ügyfél elégedettség mellett, szoros határidők betartásával végzünk.

Néhány terület ezek közül: gépjármű vásárlás, finanszírozás és üzemeltetés (lízing). üzemanyag vásárlás és kapcsolódó szolgáltatások, utaztatás, személyszállítás, fénymásolás, irodaszerek, biztonsági szolgálat, szállítmányozás, logisztikai szolgáltatások, épületfelújítás, kivitelezés, média vásárlás, marketing szolgáltatások, szóróajándékok, telekommunikáció, nyomdai szolgáltatások, beruházások, outsourcing szolgáltatások, szolgáltatások (tanácsadói, audit stb.)

Ügyfél beszerzési igények összevonása - Pooling

Még a legjobb munkatársakkal rendelkező társaságoknál is előfordul, hogy a legfontosabb stratégiai beszerzéseken kívül nem jut energia és idő az egyéb beszerzési témákra. Ez jellemzően az indirekt beszerzésekre igaz. Sok esetben nem csak az erőforrások hiányoznak, hanem a megfelelő adatok sem állnak rendelkezésre egy versenyeztetés lebonyolításához. Ez azonban megtakarítási lehetőségek elvesztését jelenti.

Ezek a beszerzések nem jelentősek, de az egyes tételeket összeadva már olyan mértékű megtakarítás érhető el, ami a vállalat profitabilitásában és versenyképességében is megmutatkozhat.

Fontos stratégiai beszerzési feladatai vannak, de hiányzik a specifikus szakmai tudás? Kérje szakértőink segítségét!

TOP